Vinduespudser Hammel

Måske synes du ikke, at vinduespudsning er det sjoveste i verden, og det kan vi heller ikke tvinge dig til at synes. Men tænk, hvis du skulle tømme dine lommer for at betale en professionel, eller hvis du gjorde et ihærdigt forsøg, som resulterede i kalkstriber og pletter? Det ville slet ikke være sjovt. Derfor guider vi dig til en god vinduespudsning, så du får det gjort ordentligt første gang.

Vinduespudser og vinduesfugl Hammel
God forberedelse i form af rigtige udstyr
Den halve vinduespudsning består af det rigtige udstyr, der sikrer dig mod pletter, striber og ineffektivitet. Derfor anbefaler vi, at du anskaffer og benytter disse ting:
En god skraber
Indvasker
Viskestykker
Salmiakspiritus
Opvaskemiddel
En spand
Derudover skal du bruge koldt, rent vand til pudsningen. Hvis du vælger at pudse dine vinduer i frostvejr, er varmt vand dog at anbefale, da vandet vil have sværere ved at fryse. Af den årsag kan det være nemmere at pudse vinduer i normalt vejr, der hverken er for varmt eller koldt.
Når du skal lave din blanding til vinduespudsning, skal du helst anvende vand, der ikke er kalk i. Det kan give pletter og striber. Derfor er vand fra vandhanen ikke den bedste løsning. Har du kondensvand fra din tørretumbler eller vand fra en regnmåler, er dette optimalt at bruge, da det ikke er forkalket.
Er du nødt til at bruge vandet fra vandhanen, vil du gøre klogt i at anvende en deciliter husholdningseddike til blandingen. Det beskytter mod striber og pletter.
Hvordan du fordeler blandingen, bestemmer du, men 1. spsk opvaskemiddel og en halv hætte salmiakspiritus til 5 liter vand er en god huskeregel.
Nu er du klar til at pudse dine vinduer
Puds i mønster og med hurtige bevægelser
Når du pudser dine vinduer, er der et par faldgruber, som gerne skulle undgås. Den første er den ustrukturerede pudsning. For at undgå det anbefales det, at du altid pudser i det samme mønster, og at du hele tiden sørger for at overlappe en smule af det sted, som du lige har pudset.
Den næste er, at du hele tiden har skraberen i bevægelse. Hurtige bevægelser hjælper dig mod, at vandet fordamper. På den måde får du den mest optimale vinduespudsning uden pletter, striber og andre kalkspor.

Vinduesrensning Hammel

Hold øje med vandet
Dit vand bliver gradvist mere og mere beskidt. Det er præcis, som når du tørrer hylder af eller gør badeværelset rent. Derfor skal du udskifte vandet, når du føler, at det er tid. Ellers vasker du bare beskidte ruder med beskidt vand, og det er spild af tid. Når du udskifter vandet, skal du blot følge guiden for blanding.
Prøv dig frem
Denne guide er grundstenene for en god og effektiv vinduespudsning. Måske har du allerede din egen metode, og så skal du naturligvis fastholde den, hvis den virker. Men ellers kan du prøve dig frem med blanding, teknikker og andet. Er det bedste for dig at bruge et viskestykke eller en klud til at tørre efter med osv.? Det værste, der kan ske, er, at vinduespudsningen ikke lykkedes, og så er det blot at prøve igen. Det kan være irriterende, men ingen skade er sket, og den tanke skal du have i bagtanken, når du begiver dig ud i projektet for første gang. Ingen skade kan ske.

Vinduesfugle Hammel