Hvad er striptease?

stripperEt striptease show er en erotisk eller eksotisk dans, hvor kunstneren gradvist klæder sig, enten delvis eller helt af, på en forførende og seksuelt pirrende måde.  Den person, der udfører et stripshow er almindeligt kendt som en “stripper” eller eksotisk danser.

Hvor an man opleve strip?

I vestlige lande kaldes de steder, hvor stripshows udføres regelmæssigt, normalt stribeklubber, skønt de kan optræde på lokaliteter som diskoteker, pubber (især i England), bodegaer, havnefester, sommerfester og markeder. Ofte hyres en stripper til at optræde ved en polterabend. Ud over at give underholdning til voksne, kan strip være en form for seksuel leg mellem partnere. Dette kan gøres som en improviseret begivenhed eller – måske til en speciel lejlighed – med detaljeret planlægning, der involverer fantasiklædning, musik, særlig belysning, øvede dansetræk eller upræcise dansetræk.

Hvordan udføres et stripshow?

Striptease involverer en langsom, sanselig afklædning. Stripperen kan forlænge afklædningen med forsinkende taktikker, såsom at bære yderligere tøj eller lægge tøj eller hænder foran bare afklædte kropsdele, såsom bryster eller kønsorganer. Vægten lægges på afklædning sammen med seksuelt pirrende bevægelse snarere end på at være afklædt. I fortiden blev forestillingen ofte afsluttet, så snart afklædningen var færdig, skønt dagens strippere normalt fortsætter med at danse i nøgen tilstand også.
Det kostume, stripperen bærer, inden afklædningen kan udgøre en del af handlingen. I nogle tilfælde kan publikumsinteraktion være en del af handlingen, hvor publikum opfordrer stripperen til at fjerne mere tøj, eller stripperen nærmer sig publikum til at interagere med dem.

Kultur og lovgivning

Striptease og offentlig nøgenhed har været underlagt juridiske og kulturelle forbud og andre æstetiske overvejelser og tabuer. Begrænsninger på spillesteder kan være gennem krav til tilladelse til spillesteder og begrænsninger og en bred vifte af nationale og lokale love. Disse love varierer betydeligt rundt om i verden og endda mellem forskellige dele af det samme land.

I Danmark håndhæves loven omkring offentlig striptease ikke af politiet, men den omfatter bl.a. en særlig afstand fra danseren ud til publikum.

Strippen er kulturelt accepteret i DK og der holdes med jævne mellemrum Danmarksmesterskaber i striptease. I 2016 ved sidste afholdelse, vandt f.eks. Julie Ea.