Renhed på hospitalerne

Hospitaler og renhedSom vi sikker ved fra vores egen bolig, så betyder det utrolig meget, om man lige har husket at få vasket gulvet eller få støvet af. Der er ikke noget værre, end et hus der er beskidt eller rodet. Man bliver mere stresset, man bliver nemmere syg af alverdens bakterier og generelt har man det ikke så godt med det. Et helt rent hus, på den anden side, er en hel fantastisk følelse og man bliver overvældet af en følelse af overskud, samtidig med at man kan holde sig sund. De samme principper gælder på de danske hospitaler rundt omkring i Danmark.

Det handler nemlig ikke kun om hvor god en behandling man kan give og hvor veluddannede læger man kan kaste efter patienter. Det handler nemlig også om hygiejnen og det stiller nogle store krav til de enkelte hospitaler. Heldigvis er vi i Danmark blandt nogle af de bedste lande i verden, når det kommer til både sundhedssystem og rengøring af dette.

Derfor er hygiejne vigtigt på et hospital

Hygiejne og renhed på et hospital er vigtigt af mange forskellige grunde. Først og fremmest, så handler det om orden. Hvis ikke der bliver gjort ordenligt rent, så ligger ting og roder og man vil føle sig mere overvældet. Man vil blive ramt af en meget stressende følelse og afsky, da man forventer, at et hospital kan finde ud af at rengøre deres lokaler.

Den anden faktor, som nok er meget vigtigere er rent bakteriemæssigt. På et hospital forsøger man jo selvfølgelig at behandle mennesker der er syge. Det er altså en bygning fuld af både syge mennesker, men også mennesker som er ekstra sårbare over for andre sygdomme. Hvis der ikke er gjort ordenligt rent, så kan man risikere at smitte på kryds af patienter og det giver en serie af nye problemer, som i sidste ende kan ende med et dødsfald.

Det er naturligvis langt fra målet, så derfor er hygiejne, renhed og en ordenligt omgang rengøring en utrolig vigtigt faktor på en hospital og uundværligt, hvis man vil behandle så mange patienter som muligt. Vi kender alle de gamle historier om læger der begyndte at vaske hænder, hvorefter mange flere patienter overlevede. Det samme grundprincip gælder stadig i dag.

God hygiejne er mere end bare blanke overflader

Ofte så forstås ordet ”rent” som noget der visuelt ser pænt ud. Bordet er rent, hvis det er helt fri fra synligt snavs. Sådan er det også som regel, når man arbejder på husholdningsplan, men når man kommer op på et hospital, så er spillereglerne lidt anderledes. Bakterier kan man nemlig ikke se og de kan have alvorlige bivirkninger, hvis de introduceres til de forkerte patienter.

Derfor er det langt fra kun det visuelle man kigger på. Det kan selvfølgelig være en god guidende hånd, men hvis man vil være sikker, så handler det om at måle på andre metoder. Et helt rent lokale kan godt være fyldt med bakterier og forvolde skade på enhver patient der bevæger sig ind i lokalet. Det omvendte gælder dog ikke, da synligt skidt som regel også er forbundet med bakterier der kan være skadelige. Derfor bruger man ofte det visuelle til at vurdere, men det kan altså koste dyrt. Hvis blot man overvejer dette – både i hjemmet og på hospitalet – så vil du opleve store forskellige i den generelle sundhed på patienter såvel som familiemedlemmer.

Danmark er fremgangsland når det gælder rengøring på hospitaler

Danmark er et af de førende lande i mange punkter. Vi ses ofte som et af de bedste lande at leve i og kan gang på gang høste priser for de gladeste indbyggere. Vores sundhedssystem som en helhed fungerer også fantastisk godt og misundes af mange fra f.eks. Amerika eller andre lande i Europa. Men også mere specifikt, så er vi gode til at gøre rent på sygehusene.

Hospitalerne har en forståelse for vigtigheden af hygiejnen og forsøger derfor altid at være på forkant med den nyeste forskning og de nyeste undersøgelser omkring emnet. Nogle hospitaler går endda længere end de anbefalede krav, fordi de virkelig har taget vigtigheden til sig og forstår hvor stor en indflydelse det kan have på patienterne.

Et rent hospital er et sundt hospital

Konklusionen på dette må altså være, at rengøring og god hygiejne er vigtigste bestanddele i driften af et hospital. Uden disse, så falder systemet sammen og selv den dyreste behandling kan ikke nå særlig langt, hvis man bliver smittet af andre patienter på sygehuset. Dog kan du rolig benytte dig af hospitaler i Danmark, da der som oftest altid er utrolig godt styr på det og rengøring altid er i top. Så hvis du vil have et sundt hospital med de bedste resultater, så er det rengøringen der skal sættes fokus på. Og de samme principper gælder også i private hjem.