Æbler og vitaminer

æbler og vitaminerDu kender sikkert til ømme muskler efter en hård træning. Amerikanske forskere har fundet ud af, at E-vitamin kan forbygge dette problem. De har fundet, at E-vitaminet kan være med til at nedsætte smerterne efter hård træning og det er viden vi tager imod med kyshånd.

Årsagen til at E-vitamin virker er, at det er en utrolig effektiv antioxidant, der neutralisere dine vævsødelæggende fire radikaler, der bliver lavet i forbindelse med en hård træning. Frie radikaler er vores cellers øgede energiomsætnings “udstødning”. Ved hårde og intensive træninger producere vores krop høje mængder af disse. E-vitamintilskud virker dæmpende på de frie radikaler i vores krop, og derfor modvirker de deres skadelige effekt på vores cellemembraner og celler.

Undersøgelsen

Undersøgelsen blev udført på 2 grupper. Den ene gruppe var mænd mellem 23-35 år. Den anden gruppe var mænd mellem 66-78 år.
Alle mændene fik ca. 650 mg E-vitamin hver dag i 3 måneder. Der er masser af gode vitaminer i Æbler også E-vitamin.

Hver eneste daltager skulle løbe op og ned ad en bakke i 45 minutter, og derefter skulle de hver især undersøges for muskelømhed. Der blev både taget målinger inden de begyndte at indtage de 650 mg E-vitamin, og efter. Forsøget vidste at muskelsmerte og symptomer på muskelskader var en hel del mindre hos mænd, der havde indtaget 650 mg E-vitamin dagligt i 3 måneder.

Gruppen med de yngste mænd (23-35 år) havde generelt en bedre effekt. Forskerne kan endnu ikke sige om det har samme effekt på kvinder, men de vil undersøge det nærmere.